O kadar teknoloji ile iç içe yaşıyoruz ki, şöyle bir merak uyandı. İlk bilgisayarım, ilk internet ile tanışmam ilk hayatımıza google ve youtube’un girmesi. Öyle bir girmiş ki hayatımıza, şimdi bir tecrübenin aktarımı için ortak bir dil oluyor. Sunacağım örnekleri her yaşın anlayacağı artık belki tek dil. Bir dersin amacı, içeriği, süresi, katkısı vb. bir çok ayrıntı biz öğretmenler için çok önemli. Ne kadar bizler kaliteyi artırmak istesek de tıkandığımız zamanlar oluyor.
Bundan yola çıkınca;
İnternet(Veri): Öğretmen
Bilgisayar(Veri kayıt): Öğrenci
Bağlantı(Wifi,Mb Ethernet,Gb Ethernet,
Fiber):Dersi dinleme
Veli olarak biz elimizden geleni yapıyoruz: Çocuklarımız bizim için çok kıymetliler ve bu sebeple onlara biz çok donanım kazandırmak istiyoruz. Aile olarak zaman ve bütçeler yaratıp onları özel eğitim merkezlerine taşıyoruz.
Öğretmen olarak biz elimizden geleni yapıyoruz: Öğretme aşkı ile engin bilgileri ardı arkasına sıralıyoruz. Öğrenci olarak biz elimizden geleni yapıyoruz: Derse zamanında geliyor ve dersde bulunup zamanında çıkıyoruz.
Herkes elinden geleni yapıyor da peki o zaman neden öğrencilerin seviyeleri birbirinden farklı?
Çünkü veriye bağlanma şeklimiz başka. En kötü bağlantı wifi, bazen kesilip yan komşuya bağlanıyor. En iyi bağlantı Fiber kesintisiz en kısa sürede en fazla bilgiyi alabiliyor.
Bizler genelde seviye farkını yeteneğe bağlıyoruz. Fakat bu genel olarak yanlış. Çocuklarımızın çoğu aynı ve iyi bir bilgisayara benziyorlar. Fakat yorgunlukları, istekleri onların bağlantı tercihlerini çok değiştiriyor.
Tüm öğretmenler fiber ile bağlanan öğrenci isterler. Fakat üzülerek çocuklarımıza ne yapıyorsak son yıllarda bağlantı tercihleri genelde wifi oluyor.
Arman ESEN

%d blogcu bunu beğendi: